Сватбена реч на кума Бико

Реч на Кума

Реч на кума? Ами сега? Какво да правя и какво да говоря?

Скоро ме споходи призванието да съм кум на мои близки приятели – Красимира и Цветомир, вече Ганчеви. Признавам, че отначало бях стресиран по отношение на нейното съдържание, но пък го приех като предизвикателство.

Идеи за реч на кума и от къде започнах

Бико като кумПървоначално разгледах какво предлагат дебрите на Интернет, но не бях очарован, а и все пак като копирайтър исках да напиша нещо по-красиво като подарък за младите влюбени.

Нещо, което да пребъде като послание, ако щете.

В тази публикация ще ви споделя идеи, моят подход и моят опит, надявайки се да дам насоки на други хора, за да могат да се справят с тази нелека задача и да не се плашат от подобно предизвикателство.

Не претендирам да съм написал най-добрата или забавна реч на кума, нито пък, че е кратка или дълга, но определено се оказах доволен от крайният резултат от моята реч.

Предполагам, че сте попаднали тук в отговор на търсене за различни идеи за реч на кума или забавни неща, които можете да споменете така или иначе.

Ето и въпросната реч на кума, която подготвих за този специален в живота на човек повод:

Скъпи гости, уважаеми родители, младо семейство Ганчеви.

За тези, които не ме познават – казвам се Димитър и както вероятно сами се досещате с моята очарователна съпруга Десислава сме в ролите на кума и кумата.

Събрали сме се по един радостен повод, който да постави фундамента на една любов. Една голяма любов или както казват италианците – Une Amore Grande.

Имаме си прекрасна красива булка(аплодисменти за нея) и тих, но комуникативен младоженец( Б.а. – младоженецът е дългогодишен брокер на недвижими имоти).

Изконен е човешкият стремеж към щастието.

Едни го намират в пари, други в слава, а вие сте го открили един в друг.

Всеки път, когато се погледнете. Всеки път, когато се усмихнете. Всеки път, когато се целунете – ще откривате другия и ще си спомняте колко много го обичате.

Вдъхновяващо е да живееш живота на мечтите си в компанията на любимия човек.

Ще се радвате, ще се обичате, ще споделяте и съпреживявате най-страхотните моменти в живота си.

Заедно.

Завинаги.

Ала ще има и дъждовни дни, но не забравяйте, че след дъжд – слънцето винаги изгрява, за да разцъфне неговата светлина във великолепието на дъгата.

Бъдете като масивният дъб, който устоява на всяка буря, а не като крехката фиданка, която трепери още при първия есенен полъх.

Трудности винаги е имало, има и ще има – важното е заедно да преодолявате тези изпитания, които животът ви поднася, защото това значи, че сте истинско семейство.

Пазете уважението, искреността и доверието помежду си, за да се радвате на дълъг и щастлив брак, изпълнен с радост, любов и вдъхновение.

В края на тази кратка, но надявам се съдържателна реч ще дам един съвет на младоженеца от опит. Жененият мъж трябва да се научи бързо да забравя грешките си. Все пак няма смисъл и той и жена му да помнят едно и също нещо.

А сега ще се позова на онова клише на старите български сватбари, което всички познаваме…

Наздраве и горчиво!

Като за финал ще ви почерпя с една изключително красива и нежна песен, която моят скъп приятел от деца Никеца, изпълни на сватбата като специален поздрав за младоженците от кумовете.Бандата на кума и младоженеца

И тъй като все пак считам твърде лично да споделя версията, която той изпълни ще ви пусна нейният оригинал на Bon Jovi и ви пожелавам да се насладите истински на сватбата, която ви предстои.

Rate this post
One Reply to “Реч на Кума”
  1. Яж, пий куме и не ги лъжи много хората че живота е кратък и вечни неща няма 🙂

Коментарите са спрени.