Важното е да се веят байраци и кухи ценности

Международни отношения за начинаещи

Преди ден, самолет е бил принудително принуден на кацне в Беларус. Разбира се половината свят се разтръшка възмутен. Не заради действието, а заради извършителя – Лукашенко.

В никакъв случай нямам намерение да браня един диктатор, защото той си е такъв по дефиниция, само ще вметна, че диктаторите май са били част от почти всяка държава на тази планета. И това ще ви потвърдят левите с левите си диктатори, но и десните с десните такива.

Разбира се тръшкането имаше отзвук. Вече има и санкции. Това започва да става за подигравка и съвсем скоро съм убеден, че ще бъдат (ако вече не са) разработени форсмажорни условия за преодоляване на подобни санкции. Ако щете дори със средствата на Югоембаргото от 90-те, разбирайте – престъпници да вършат мръсната работа на държавите.

Ама това, никога не се е случвало – грешка!

Нали знаете – това с приземяването никога, ама никога не се е случвало, това е ужасен международен прецедент и дрън-дрън булшитове от Европа. Обичайната куха куртоазия.

В същия тоя свят през месец Юли, 2013-та година приземиха самолета на Ево Моралес(тогава президент на Боливия) заради Едуард Сноудън, който показа на света как американската армия ликвидира най-безцеремонно и разпръсква на стотици парчета с дронове иракски цивилни, ама много е важно като сочите пичове да не ви е кафяв пръста. Сноудън дори го нямаше на борда.

Иначе се чудете защо сме евроскептици – защото сте скапани лъжливи лицемери и всеки нормален човек вижда това. Вижда го всеки път, когато ЕС се опитва да играе твърдо на международния фронт. Личи си, че кухите тези летят отвъд океана, а европейците вече се вбесяваме.

Не се съмнявам и че скоро ще се извади на бял свят и сваления корейски самолет (който всъщност се ползва за прикритие от разузнавателен самолет на САЩ в точния момент като начин да се от вражеското ПВО). И пак ще започне лова на вещици.

Да живее Макартизма!

Сякаш Макартизмът е жив, само дето днес хората мислят по по-различен начин, нали? Поне в това трябва да ни убеждават бюрократите от Брюксел с поредната си издънка в Евровизия(в предишното издание слоганът беше „Celebrate diversity“ т.е. „Празнувайте различността“), където буквално бяха сменени пробите за дрога, за да не се дискредитира окончателно със своята посредственост(освен организационно – то това остана, като няма читава музика) този своеобразен поп културен символ на ЕС.

Ако попитате участниците за пола им и ще разберете какво имам предвид повече отколкото мога да ви обясня. Младежите. Младежите на Европа. Нейното бъдеще

Да се върнем към международните отношения и да си говорим за слона в стаята, ако искате с други думи докато структури като НАТО са фактор за влияние на САЩ над ЕС ще получавате точно това – ще бъде изострян конфликта по оста Русия – ЕС, докато САЩ удобно ходят по селата със специални сили и бият хората, метафорично казано, а сметката ще дойде пак за ЕС, било то бежанци, било икономически последици или нещо друго.

Нали няма човек с коефициент на интелигентност над средното, който си мисли, че Украйна, Беларус и Грузия са случайни събития. Толкова случайни, колкото стингърите на муджахидините в Афганистан през 80-те години, предоставени с любезната подкрепа на ЦРУ. Точно като в Украйна. Точно като в Грузия. Точно като в Беларус, където всъщност диктаторът не допусна „цветни революции“, а сега бива заклеймяван от същите хора, които се опитваха да му скроят шапка. Нелепо е. Съгласете се.

САЩ продължават да наливат масло в огъня в Европа. Без собствено мнение в отговор на този натиск Европа и ЕС в частност са обречени каузи, защото се явяват марионетки на САЩ. Без собствено мнение. Без лостове за влияние. Без основа. Блъскан от Супер Великите сили в лицето на САЩ и Русия, а предполагам скоро и от Китай, когато се разгърнат достатъчно логистичните проблеми, които ще дадат някои насоки на точните хора в Пекин.

Никой не ебава ЕС за слива!

Тъжният за ЕС факт е, че Германия не успя да свали санкциите по „Северен поток 2“, докато той не се превърна в директен интерес с висок залог за Русия, която удари по южния фланг и запали конфликта в Близкия Изток. Така изкара американските политици от темата Украйна и я прати в темата Близък Изток. После нещата се наредиха – не както поискаха европейците, а както поискаха руснаците и каквото приеха американците, а ние – ние гледахме отстрани досущ като учение в Средиземноморе на флот с началник Толуп „The Billa Boy“ Войвода(не съм сигурен къде да сложа кавичките тука).

Оказа се, че дори Германия не може да повлияе на натиска на САЩ към ЕС като най-мощната държава в него, а какво остава за такива като нас, в които посланиците обикалят ,за да инструктират властта какво да прави, за да не стане „засечка“ със съответните „канали“ на „работа“.

Докато не спрем да водим чужди войни, да водим чужди политики, да приемаме чужди ценности – ЕС ще е скапан буфер между САЩ и Русия, без собствено мнение, защото САЩ (Например: МустафиТО у нас) ще окажат натиск на всяка държава като независима такава и тя няма да може да се защити срещу политико-икономическият терор на суперсилата (няма да коментирам и обичайното домогване на МОСАД покрай по-големия цирк, той си е редовен, ако проследите).

Вместо край

Ако в Европа не са чели приказката за лъжливото овчарче, нека някой наш евродепутат им я изпрати, та белким схванат защо аджеба ЕС вместо по-кохерентен се превръща във все по-разделен. С все повече противоречия. С експоненциално нарастващи проблеми.

Като добавите и простия факт, че ЕС оказва натиск върху член (България), провокиран от желание за прием на кандидат-член (Северна Македония) на най-високо равнище, то май ценностите не са това, което бяха мили европейци. Поне, когато на ЕС не им отърва. И защото не става да ни се окаже директен натиск (па може и да става не съм бил на срещите на МустафиТо и не съм и чел „папките“), та ползват „великите европейски ценности“, които са със срок на годност няколко часа. Точно до следващия проблем на някои от по-властимащите държави в съюза.

Да добавим и Covid паспорта – то може да направо да изгорите договора от Ница, Лисабон, Брюксел и всички техни анекси и допълнения, славещи ЕС като концепция за по-добър живот в рамките на Европа за нейното население.

Нелепостта минава всякакви граници и се чудя само на едно – не им ли се зави свят на Шарл и Урсула от толкова въртене на задника. Забравих, те няма и къде да седнат, дори когато това се случи (справка срещата с Ердоган)…

5/5 - (1 vote)