За мен

„И ще разбереш, че моето име е Димитър Георгиев – Бико, когато моят хейт те застигне, когато най-малко си очаквал и дори за миг не си помисляй, че ще ти се размине, защото аз съм всевиждащ, строг и справедлив хейтър!“

Димитър Георгиев - Бико

Това е блогът на Димитър Георгиев – Бико. Ако се чудите защо Бико – това е прякорът от детските ми години и удобен начин да създам разпознаваемост в онлайн света, в който собственото ми име е доста често използвано.

В Biko.bg ще откриете интересни за мен теми, върху, които съм разсъждавал и вероятно сериозен обем правописни грешки. В крайна сметка концепцията е да изразявам сложни и комплексни идеи от различен ъгъл, а не да оправям запетайки и пълни и кратки членове (не че не знам правилата за това, но инерцията на писането е сложно нещо) – това го могат и третокласниците, нали?

Историята

1985

Роден съм в град Ямбол. Майка ми е обикновена работничка в консервен завод, а баща ми сержант в авиобаза „Безмер“, специалист по поддръжка на навигационни станции.

Лятна ваканция в Завой
Най-високото момче на снимката

1999

Завърших ОУ „Йордан Йовков“ и кандидатствах в Професионална Гимназия по Икономика „Георги С. Раковски“.  За мое щастие ме приеха, макар и предпоследен да уча „Стопански Мениджмънт“ с английски език.

2004

Завърших с отлична диплома и кандидатствах „Туризъм“ в УНСС. Като първи избор за капитан на отбора по История на гимназията си (аз отказах) ме скъсаха на изпит по История с 2.000.  Това бе едно от най-хубавите неща, които ми се случиха в живота и което предопредели бъдещето ми и още тогава си казах, че аз няма да бъда част от корупцията в образователната система и няма да плащам подкупи, за да бъда приет във ВУЗ.

2005

В 68-ма бригада
В 68-ма Бригада

Възнамерявах отново да кандидатствам, но докато монтирах новините в местната кабелна телевизия (бил съм и редактор и водещ на спортна емисия) майка ми се обади, че имам повиквателна за отбиване на военната си служба.

През месец Юни се оказах в Учебния център към 68-ма Бригада Специални Сили, Пловдив, а след края на обучението бях дислоциран в 1-ви Парашутно-разузнавателен полк „Командос“, Сливен и така премина тази година от моя живот, която не бих заменил за нищо на света.

to be continued….когато не ме мързи…

 

Какво харесвам?

Ето няколко неща, които харесвам, за да не кажете, че плюя всичко:

  • Обективността и критичното мислене;
  • Интелигентните спорове;
  • Хора, които знаят какво искат;
  • Делата и хъса;
  • Национализма, но не политическия у нас.

Какво мразя?

  • Тъпи хора, говорещи само за колата си;
  • Либерални фашисти-комплексари като войнстващи вегани и хомосексуалисти, които си мислят, че с нещо са по-добри от останалите;
  • Лаладжии, които на приказки са милиардери, а на дела – просяци;
  • Позьори и циркаджии – вечно неразбрани и вечни жертви на обстоятелствата;
  • Около 95% от политиците.
Copy link