Тайната работилница на Дядо Коледа е в Malchugani.com

История на Играчките [Инфографика]

Не знам дали някога сте си задавали въпроса каква е историята на играчките и как са се развивали те във времето. Аз съм си го задавал и с оглед на този факт, препоръчах на един от нашите клиенти, а именно онлайн магазин за детски играчки Malchugani.com да създадем инфографика, която да задълбае в малко фактология.

Обичам когато правим интересни и готини неща и отсреща имаме екип и клиент, които искрено искат да се развиват и да предоставят стойност, а не с поредните „селски хватки“ да се спами наляво-надясно. Всъщност това е разликата между сериозния бранд  с ясна визия и цели и поредния схемаджия, чийто съсед е отворил магазин и той не иска да остане по-назад.

Радвам се, че все повече хора слушат идеите ми. Е, признавам – аргументирам ги страхотно, но все пак се иска и малко предприемчив дух. Подчертавам, че той няма нищо общо с нашумялата специалност „Предприемачество“, която обещава лилави еднорози на гимназисти и студенти, които нямат никаква представа от реалния бизнес.

Дано ви допадне инфографиката, защото е правена с любов и макар малко по-цветна (все пак е детска) да откриете в нея нещо интересно, нещо ново, нещо любопитно, което не сте знаели до този момент.

Нещо, което да използвате като интересна тема за разговор следващия път, когато се видите с приятели и неусетно темата се измести за това как сте прекарали детството си.

Ще завърша това т.нар. презентиране с един хубав смислов цитат от един труд на Ася Велева от Русенския Университет от 2011 година, озаглавен „История на Играчките“, който открих съвсем наскоро:

Играчките не са просто нещо, с което децата играят. Те носят отломките от предишните човешки епохи и същевременно генерират авангарда на цивилизационните промени като доминиращите ценности, начина ни на живот, материалите и технологиите в бита. Историята им отразява възхода и динамиката на човешката цивилизация.

Игровите парадигми и концепции не просто следват промените в човешкия свят, а на свой ред са нестихващ генератор на промени, тъй като влияят върху детските игри и развитие. Ето защо въпросът за историята на играчката е не само с аксеологическа насоченост, но и с ясна прогностична стойност.

 

История на играчките за деца - Инфографика

Забравих да изрекламирам клиента си, пък и аз 😀

Малчугани е магазин с огромни амбиции – иначе нямаше да работят с IdeaMAX за подобряване на онлайн присъствието си и ви гарантирам, че дори аз се шашнах, когато се озовах на място при тях . Признавам всичко ми заприлича на тайната работилница на Дядо Коледа в Лапландия, където неуморно джуджетата създават радост за децата по света.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copy link