От къде да купим електронна винетка онлайн

Електронни винетки онлайн от Vinetki.bg – какви са предимствата

Новата година настъпи, а с нея идва и новата електронна тол система в България. И тъй като съм SEO консултант на проекта за продажба на електронни винетки онлайн Vinetki.bg, то все пак ще ви разкажа за предимствата на този тип таксуване и възможностите на сайта, създаден да ви спести време.

Няма как да твърдя, че съм 100% безпристрастен, защото би било лъжа, но все пак съм се опитал да събера няколко и по-конкретно 10 аргумента в полза на електронната винетка пред хартиеният винетен стикер и да дам препоръки на потребителите в Интернет.

Дали ще ги оцените разбира се зависи от вас, аз просто съм се опитал да дам контекст на целта да се спести време на хората, защото именно това е валутата, която не можем да си върнем.

Както всяко ново нещо, това също поражда редица въпроси сред потребителите, сред които:

  • Какво представлява електронната тол система;
  • Защо винетките стават електронни;
  • Откъде мога да си купя новите електронни винетки;
  • И т.н.

Електронни винетки онлайн – какви са предимствата им

1. Удобството

Интернет и конвертирането на всичко хартиено в електронно има една основна цел – удобството на клиента. И тук тази цел е водеща.

Електронните винетки ще спестят на потребителите време, разхождане до някой офис за закупуване на хартиена винетка, висене по опашки и дори пари, които ще дадем за гориво или градски транспорт.

Новата e-винетка ще ни даде несравнимо удобство пред досегашната хартиена такава и това ще се усети още в първите месец-два от новата тол система. Разбира се всяко начало е трудно, но е добре да започнем от някъде, ако искаме да изнасяме все повече услуги онлайн и да намалим разхода на време за бюрокрация и администрация.

2. Улеснената процедура

Досега беше нужно някой да въвежда регистрационния ни номер, трябваше да отлепяме стара и да залепяме нова винетка, а в последната година – да си избираме дата, от която да започва валидността на винетката ни.

Винетки 2019 цениВсичко това е в миналото – вече ще можем сами да посочваме началната си дата, да въвеждаме регистрационния си номер и няма да ни се налага да махаме и лепим нови винетни стикери.

Електронната винетка ще ни спести време, усилия и ще подобри значително събираемостта на парите, за да сме сигурни, че всеки дава своя дял и че пътищата ще бъдат по-добре финансирани от сега.

3. История на покупките

Избирайки Vinetki.bg за мястото, от което ще закупите еВинетката си, вие ще получите удобството на персонализирания профил и историята на покупките.

Ще имате възможност да влизате по всяко едно време и да разглеждате какво точно сте купували, кога, както и валидността на закупената от вас винетка. Нещо, което ще бъде значително по-лесно от сега нататък.

4. Имейл известия

Вашият профил във Vinetki.bg ще ви донесе и още едно удобство – ще бъдете уведомявани чрез имейл за всяка важна информация, събитие и новина около електронната тол система.

Същото важи и за крайният срок на винетката ви – когато той наближи вие ще получите имейл известие, което да ви напомни че скоро ще бъдете без винетка и че трябва да си закупите нова.

5. Еко кауза

Електронните винетки ще отстранят нуждата от физическото производство на стикери, които досега се правиха от хартия.

С тази стъпка определено България върви към едно по-добро и екологично бъдеще, а дърветата ще бъдат пощадени благодарение на нея. За да оставим едно по-добро и екологично чисто бъдеще на децата и внуците ни.

Като цяло аз не съм най-големия еко активист, но мисля хората, които държат на този тип аргументи ще го оценят подобаващо, защото винаги може да направиш нещо, па макар и малко, за да дадеш пример.

6. Постоянна наличност

Сигурно ви е омръзнало да трябва да ходите в извънработно време за закупуване на винетка, когато по-голяма част от обектите вече не работят. Е, електронният сайт за продажба на винетки онлайн има огромното предимство да е наличен 24-часа в денонощието, 7 дни в седмицата.

Може да закупите вашата е-Винетка по всяко време на денонощието, независимо дали това е в стандартното работно време или не, а думите „Винетните ни стикери свършиха“ остават в миналото.

7. Край на опашките

Със сигурност вече няма да чакате по опашките на бензиностанциите, където беше нужно отделно закупуване на винетния стикер (за да се издаде отделна касова бележка), което отнемаше излишно време и беше доста изнервящо.Автомобили и тол такси

Опашките ще останат в миналото, поне в този сектор, но това е прекрасен пример за това какви ползи може да ни донесе преминаването в електронен вариант на административните и потребителски услуги – все пак всички искате това, нали?

8. Без обикаляне в студените зимни дни

Естеството на стария винетен стикер предполагаше закупуването му в зимния период – старата винетка важеше от и до 31 януари.

Е, вече няма да ни се налага да обикаляме в студените зимни дни, което освен нерви и дискомфорт, често донасяше и неприятни болести и настинки, особено за по-малките деца, които в повечето случаи ни се налага да водим с нас, тъй като няма на кого да оставим.

Сега закупуването на винетка става лесно и удобно от комфорта на нашия топъл диван и само с няколко клика на компютъра или телефона.

9. Намаляване на измамите

Когато говорим за българската реалност, неизменно трябва да споменем и измамите. Те са навсякъде, във всяка една област на обществения живот. Дали заради манталитет, заради настоящата система или просто заради мисленето на българина, измами се извършват навсякъде, а винетките не оставаха по-встрани досега.

Електронизацията има едно голямо предимство и то е, че измамите става почти невъзможни, когато имаме електронна система, която да се грижи за всичко.

Вече ще е значително по-трудно да се залепи стикерът с течен сапун или всякакви други приоми, които бяха популярни досега – интелигентни камери навсякъде ще снимат номера ни и в рамките на секунди ще проверяват дали имаме винетка или не.

ВНИМАНИЕ: Единствените компании, които могат да ви продадат винетка през 2019-та година онлайн към момента на написване на тази публикация са сайтът на АПИ за продажба, както и ексклузивният партньор на АПИ, който е частно дружество („Интелигентни Трафик Системи“ АД)– Vinetki.bg. Всички останали сайтове, от които можете да закупите еВинетка са партньори на Vinetki.bg. В случай, че не откриете даден сайт в страницата за партньори, то този сайт 99,99% е измамен и се опитва да ви ограби.

10. Интеграция със съвременните системи

Каквото и да говорим, въвеждането на електронна винетка и тол система ще приближи България с една стъпка повече до интеграцията ѝ със съвременните системи в Европа и ще я модернизира още повече.

Независимо от мнението ни за винетката като система за таксуване, трябва да приемем че неизбежната модернизация на страната и приравняването ѝ с развитите европейски държави преминава през подобни не особено популярни мерки за модернизация и електронизация, затова трябва да приемем подобни промени зряло и с разбиране, че те се извършват за по-доброто ни бъдеще и това на България.

…и не забравяйте – Ако няма от къде – Vinetki.BG.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copy link