Кура като част от съвременната символика

Кур ли бе да го опишеш – историята на един копулационен орган

Едва ли последвалото ще се чете като притча след двеста или две хиляди години. Но знае ли се…

Курът има сериозно обществено, социално и психологическо присъствие не само между краката на мъжа (и някои жени метафорично казано), но и на още редица места. За разлика от модерните заместители като дилда и вибратори, то той със сигурност е оставил трайна следа на редица места.

Вижте архитектурата! Световната! Зарежете всичко важно, което правите в момента и се замислете над еректиралата форма. Тя винаги е била основополагащо, масово средство за изразяване, принцип на строене на всяка сграда в нашия свят, а вероятно и някога на Марс.

Изводът е, че курът вероятно се среща не само на Земята, но и на всяка една част от Вселената, която подлежи на природните закони или поне на логичните такива

Кура като част от съвременната символика

Редно е да се отбележи, че пишейки този текст авторът не се държи никъде и използва и двете си ръце.

Курът и изобразителното изкуство

Замислете се кое е най-лесното нещо за рисуване? Още преди да се научим да рисуваме къщичка с дървена ограда или задник на слон може би всеки е проявявал творчество на вътрешната корица на тетрадката по литература или математика, а защо не и на вратата на класната стая.

Мерките и специфичните елементи на мъжкия полов орган са едни от най-лесните обекти за рисуване в историята на човечеството. Макар и да съществуват милиони визии, все пак има всеобщо приет образ, чиито характеристики се следват при изобразяването му.

Както теорията при изобразителното изкуство твърди, в началото трябва да се научим да рисуваме правилно геометрични форми, като кръг, квадрат, триъгълник. В курът са вплетени всички тези форми по един или друг начин, в зависимост от ъгъла на изглед и моментното състояние.

Ето защо всички тези теории може би трябва да бъдат преосмислени и фалосната форма да бъде включена в теоретичното образование на всеки начинаещ художник. Така или иначе една неуспешна кариера на артист вероятно би довела до свикване с образа на този природен елемент.

Курът и географията

Колко кура са нужни, за да обиколим Земята по екватора?

Ако приемем , че еректиралият му средностатичстически размер в глобален и демографски план е приблизително 15см това изчисление може да бъде направено и от петокласник, за който думата и фактическото възприятие за употребата на този елемент от мъжкото тяло на този обект са донякъде все още неясни.

Официално обиколката на планетата Земя, измерена по Екватора е с дължина 40 075 километра. След като сме приели, че средната дължина на средностатистически кур във вдъхновено състояние е около 15см, означава, че в един метър се събират около 6 кура.

Оттук следва, че в един километър могат да бъдат побрани около 6666 екземпляра. Сметката е вече по-ясна –  за да обиколим екватора с пениси ще бъдат нужни приблизително 267 139 950 броя. Бройка, напълно постижима, имайки предвид населението на родната планета.

Друг добър научен пример за практичността на фалоса е да измерим височината на най-високият връх на Земята Еверест, използвайки относителната мярка за дължина „кур“. Тъй като вече приехме за величина средния му еректирал размер, практически лесно бихме представили височината и дължината на … каквото си поискаме.

По изчисленото правило, според което в един километър биха се побрали 6 кура, връх Еверест би могъл да бъде изравнен със стабилна кула, направена от приблизително 58 980 фалоса. Внушителна гледка за всеки, който би се впечатлил от това или се интересува от география и ландшафт.

За разлика от кура обаче, географията може да стане скучна в един даден момент. Ето защо продължаваме със следните научни доказателства за мястото на кура в обществото и еволюцията на човека.

Без кур еволюция не става

Поне на този етап природата избягва вариантите, при които има определено развитие без кур. Изключение правят някои животински и растителни видове, които се развиват без помощта на съответния елемент.

За да бъдем напълно честни обаче едва ли искате да се връщате толкова назад в еволюционната линия на времето. В интерес на истината кура е основен инструмент на еволюцията и развитието на биологичния свят на планетата. Точка.

Курът и литературата

Много от нас биха отрекли връзката му с литературата или поне не биха могли да се сетят за световно известно произведение, където да са я срещали. Но както може би ще се досетите зад творбите на всеки писател от мъжки пол стои по един кур.

И колкото и да изглежда слаба корелационната връзка, тя все пак съществува, освен разбира се в произведенията с по-порнографски характер, превърнали се в апотеоз на символиката в нейната най-секскуално разкрепостена форма като например „Приказки от 1001 нощ“(оригинала), „Декамерон“ или „11000 камшика“ на Гийом Аполинер, където тя е повече от очевидна.

Курът, социалните мрежи и  Dickpick- овете

Важна е усмивката. Важни са начинът на общуване и чувството за хумор. Да, чувството за хумор ще ни бъде нужно, ако наистина вярваме, че курът няма значение.

Това, което никой не би ни казал, поне докато не е станало късно за възприемане и покрусяване на психологическото състояние на мъжа е, че курът има значение. Не само за жените. Без да влагаме обидното съдържание, разбира се, а съвсем уважителната важност на тази част от тялото не само за мъжа, но и за жената.

В 21-и век ставаме свидетели на развитието на социалните мрежи или както много от нас избягват да признаят онова място, където си търсим гадже. Dickpick е нарицателно, което се използва за фотографски изображения на курове, с които мъжкият индивид се старае да впечатли този от женски пол.

Ето защо курът има своето място и в социалните мрежи, макар и всички инстинктивно да извръщат глава при вида му. След което спонтанно поглеждат отново, разбира се.

Едва ли има социална мрежа, която би се развила без наличието на този образ, това е факт.

Курът и нормалното общуване

Каква част от съвременният сленг, в който включваме и псувните съдържа думата кур? Отговорът не би могъл да бъде константа, тъй като и пенисите не са.

На практика думата и обектът, който тя обозначава са съществена част от семантиката на повечето ругатни, които можем да чуем на червен светофар, в кафене, в ресторант, в автомонтьорски сервиз, в обществена тоалетна, в разговор между жени, които иначе никога не говорят за курове.

Ето защо става ясно, че думата кур разнообразява речника до минимум докторантска степен по лексикология и би ви помогнала да изразите вътрешното си възмущение, радост, омраза и вдъхновение към някого в рамките на три прости букви.

Многоезичен куров речник

За всички, които се интересуват не само от курове, но и от чужди езици, това е може би думата, която най-често представлява интерес, когато ни се иска да я използваме коректно на различен от родния си език.

Представям кратък списък с наименованията на думата в различните езици, защото знаем, че търсите вдъхновение за новата си татуировка:

Език Основно използвана лексикална форма за копулационен орган при мъжете
Албански penis
Баски zakila
Беларуски пеніс
Босненски penis
Български пенис
Каталунски penis
Хърватски penis
Чешки penis
Датски penis
Холандски penis
Естонски peenis
Фински penis
Френски pénis
Галисийски pene
Немски Penis
Гръцки πέος
Унгарски hímvessző
Исландски Typpið
Ирландски bod
Италиански pene
Латвийски penis
Литовски varpa
Македонски пенисот
Малтийски pene
Норвежки penis
Полски penis
Португалски pênis
Румънски penis
Руски пенис
Сръбски курац
Словашки penis
Словенски penis
Испански pene
Шведски penis
Украински пеніс
Уелски pidyn
Идиш פּעניס

Азиатски езици

Език Наименование
Арменски պենիս
Азерски sik
Бенгалски শিশ্ন
Опростен китайски 阴茎
Традиционен китайски 陰莖
Грузински პენისი
Гуджаратски શિશ્ન
Хинди लिंग
Хмонг chaw mos
Японски 陰茎
Каннада ಶಿಶ್ನ
Казахски ен
Кхмерски លិង្គ
Корейски 음경
Лаоски ອະໄວຍະວະ
Малаялам പുരുഷലിംഗം
Маратхи पुरुषाचे जननेंद्रिय
Монголски шодой
Непалски लिंग
Синхалски ශිෂේණය ඍජු
Таджикски чул
Тамилски ஆண்குறி
Телугу పురుషాంగం
Тайски กระเจี๊ยว
Урду عضو تناسل
Узбекски mucha
Виетнамски Dương vật

…от Близкия Изток

Език Наименование
Арабски  (qadib)قضيب
Иврит פִּין
Персийски آلت تناسلی مرد
Турски penis

Африкански езици

Език Наименование
Бурски penis
Нянджа mbolo
Хауса azzakari
Игбо amụ
Южен Банту botoneng
Сомалийски guska
Суахили uume
Еруба kòfẹ
Зулуски umthondo

Други допълнителни езици (бонус за по-любопитните)

Език Наименование
Себуански kinatawo
Филипински titi
Индонезийски Penis
Явански penis
Малгашки filahiana
Малайски zakar
Маорски ure
Език Наименование
Есперанто peniso
Хаитянско-креолски penis
Латински coles

Сега вече можете да прегледате татуировката си на хинди или китайски, която си направихте миналата година на Слънчака за 50лв и да се уверите, че там със сигурност не пише кур, вместо източната поговорка за живота, за която сте се пазарили.

 

Курът и народния фолклор

Тъй като нормалното човешко общуване не преминава единствено по улицата и на масата, често ни се случва да използваме тази дума други ситуации и контекст. Пример за това са поостарелите фолклорни поговорки с фалистична насоченост:

Аз го диря в София, кура му в Дупчица. (Не е на местото си.)

 

Ако искаш правда, ако искаш ред, извади си хуя па еби наред.

 

Ако му е тесно дупето, то не ще си халосвам хуя. (Не ще се нагаждам към неговите възможности.)

 

Ако от всяка клечка става свирка – от хуя ми ще стане кавал.

 

Баба яде и пие, но хуя не забравя

 

Въртокъщник –мъжкия полов орган.

И така приключва тази определено нетрадиоционна публикация в моя блог. Надявам се сте научили нещо ново, забавно и любопитно, което да е провокирало поне една усмивка на лицето ви.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copy link