Туризма в България цъфнна и върза

Как властта реши проблемът с туризма в България

Седнали БойкоТО и най-кадърните му министри (разбирай верните дебелани, грозници и Дончев) и се зачудили как да закарат българските туристи на родното Черноморие въпреки абсолютния боклук, който предлагаме като туристически продукт.

Не може така да ходят и да изнасят пари от страната, които иначе добрата, честна и некорумпирана власт би взела за себе си. Я чрез някой данък, я глобичка, я акциз, а като няма кво – ще вдигне пак цигарите.

Умували, умували и умували върху едно прасенце на чеверменце цели 3 дни. Накрая съвсем в стила на Герб (и на Сталин междувпрочем) се замислили, че вместо да карат хората да ходят на Черноморието има и алтернативен сценарий.

Един от присъстващите се обадил, за да обобщи великата мисъл:
– Защо да караме български туристи на Черноморието, като можем да ги спрем да ходят другаде. Не сте ли съгласни?
БойкоТо се обадил авторитетно:
– Еми кажи там да проверят онея пишлемета в министерството на жената-турист (неизлъчван Low Cost герой от Marvel Вселената, чиято супер сила е да пътува гратис с рейса) къде адежба ходи най-много мат‘ряла, та да им го забраним някак.

Жената-турист веднага видяла възможност да блесне. Все пак туризмът бил нейният ресор и нямало как тя да не се възползва от отдалата се възможност да трупне малко евтина слава пред Бащицата:
– Проведохме комплексни анализи и по наша оценка и тази на НСИ, българите ходят най-много в Гърция. А това са хора от София т.е. харчат повече пари, защото имат повече пари. Най-лошото е, че свикват на хубаво и после тука реват от мизерията и догодина пак отиват там. Свикват. А ние губим все повече пари. Все пак това са нашите пари…

– Моите пари – прекъснал я БойкоТО и добавил – ами дайте нещо да им забраним да ходят до Гърция.

Дончев:
– Не става. Ще ревнат. Айде пак протести. Идват избори – знаеш как е.  Данчето и без това взима-дава и издиша от всякъде, а Манолова вече дърпа напред за София – пак има да обещаваш сланина и кисело мляко във Факултета. Трябва нещо по-интелигентно. Нещо инцидентче, свлачище, ремонтче, ако може форсмажорно – най-добре, че тогава няма да ни обвиняват, а с тея средно 4 протеста на ден нямаме нужда от още един в кюпа.

БойкоТо:
– Ей за т‘ва ме кефиш биклик. Мислиш ги нещата деба. Ок, кажете нещо форсмажорно да не му носим кръста.

Дончев:
– Абе трябва да видим дали нямаме нещо подобно, което да блокира достъпа до цяла държава. Не се сещам в момента. Ама може би нещо по трасето ще сработи. Нали някви мостове раздавахме скоро на онея пендели да правят. Там няма ли мостове? Свлачища активни? Язовири? Абе нещо дето да не зависи от нас и всички да го знаят?

Лилито (за къде сме без Лилито):
– Абе мостове не знам дали има, ама се сещам, че ходих до Дупница там за едни евро пари тея дни, та точно под магистрала Струма са натрупали някви боклуци в импровизирано сметище, че не им събираме боклука редовно, та може нещо като замърсяване с химикали или нещо подобно с къса евакуация например. Уж да браним народа от отрови. А не става ли с наводнение верно. Уф, ама то на тая суша – се самообори мислителката.

БойкоТо:
– Не става замърсяване. Тея бавните зелени тъпанари са като стадо прасета, освен, ако не друсат на Корал или в Созопол – не знаят за кво викат, ама вдигат патърдия. Ще иде по медиите. Ще вземат пак да се тръшкат и да муфтят за оферти. Пък, ако не ни вържат ще го емне Корнелия и отиде рейтингът в киреча. Не става. Нещо друго?

Дончев:
– Едно късо пожарче на т‘ва сметище няма ли да е ок. Нещо? Калпаво стопанисване? Ще видим някви стари работи дали няма за там и воала. Сетих се за това в Ихтиман как блокира цялата Тракия. Та имаме работещ случай направо. Остава да го преместим, където ни трябва. Виж кво нещо е съдбата, а шефе?!

Лилито го прекъснала:
– Ама малко са боклуците Томи  – няма да стане силен пожар и само ще окъди магистралата. Няма да сработи ми се струва. Иначе лятото е перфектно за това, виж пролетта са наводения, ама летните пожари са абсолютната класика.

Дончев:
– Малко са боклуците ли? Лили, Лили – значи просто ще ги увелим бе мила. Там, където виждаме проблем – виждаме решение. Я звъни да видиш кой шета там да усилим малко нещата с мизериите, че да се нареди всичко. Вижте моля те докато сме тук дали няма някое постановление, акт, глоба на някой там за тая свинщина, че знаеш – трябва да даваме жертви, че да мисли народа, че му клякаме и гражданската сила „побеждава отново“, че това ни прави обективни в очите им.

Иначе старата врътка с доброто ченге и тъпото ченге. Едните викат – не сме ние. Другите викат – вие сте. Накрая го отразяваме през онея журналисически пръдли и от двете страни и народа не знае кво става. Готово. Пък и после, ако им дадем някоя къса обществена поръчка за причиненото неудобство на актаджиите така да се каже и гледай как тупат с куйруци като нови верни кучета. Май имаме план викам. Кво мислите, а?

БойкоТо:
– А така Дончев, мойто момче. Винаги съм знаел, че много хляб има в тебе. Казвай сега плана по стъпки.

Дончев:
–  Ми кво? Викаме онея бастуни и им казваме да сипят яко мизерия 1-2 седмици. Ама не да ми слагат тухли или арматура, ами само пластмаса, гуми и всичко дето гори с няква мега висока температура. За да сработи схемата трябва да отслабим конструктивната структура на магистралата, за да може след обследване да се налага по-сериозен ремонт. Разбирайте колоните. Якото е, че докато не знаем какви са щетите и ще… как беше лафа „ще назначим проверка“ дето да се помота и тя 3-4 дни.

После съобщаваме в медиите, че пожарът е бил много силен, въздаваме справедливост с актове и глоби, но за съжаление се налагат тежки ремонтни дейности т.е. няма да отворим „Струма“ до 5-ти или 10-ти Септември. Например може една казармена 20-ка да дадем и до тука са 23-24 дни. Пък, ако се дървят ги питаме дали искат да рискуват живота и здравето на хората, ако се правят на отворени журналята. Кво ще направят? Нищо. Скапани тъпи мърши.

И мина Август.

Лилито прекъсва разговора на телефона и донася:
– Има акт от тая година точно там и предписания. Май месец. Нищо не са свършили по него. Класика.
Дончев:
– Перфектно.

БойкоТО:
– Хуй, ама те много ходят Септември. То и аз ходя тогава да го еба, че да си видя острова един път в годината и аз. А ходят много и около 6-ти. Трябва да покрием и него. Поне до 22-ри, че после и без тва училищата почват и не шават много много, а и няма празници дето да се сливат.

Дончев:
– Значи удължаваме план А. Значи 3 дни лапане на мухи плюс 20 дена стържене на мангалите с флексовете. Еми 23-24 дни. Ако го направим на 12-ти Август, че тогава е висок сезон за туризма имаме време до 5-6 Септември. Още 2 седмици значи трябва да пълним. Пак играем шах с топа и пускаме само едното платно, разбирай задръствания на смърт. Пускаме репортажите за километрични колони. 2-3 изтормозени чакащи в задръстването семейства на екрана на 5-ти в централните емисии и никой никъде няма да ходи.

Естествено обещаваме, че ще сме много бързи и именно заради това сме пуснали едното платно и правим всичко възможно денонощно да пуснем и другото. 10 дни тука отидоха. Като сме готови – боички отгоре, нова маркировка, реч на кмета или няква друга тъпотия и идва следващата комисия за оценка на завършения обект и анализ на рисковете за здравето на хората на пътя или нещо дори по-дълго и по-тъпо от това.

Айде и тука отиде 1 седмица, че има сложни измервания на конструкцията и дали е реставрирана нейната товароподемност. Бързо припомняме случая в Генуа от миналата година дето падна моста и то станало 23-ти Септември.

Разбира се пускаме им обходни маршрути. То там е като в Бейрут. Лунни кратери от тъмната страна на Луната. Като минат и тировете и майко мила.

БойкоТО:
– Играем. Решихме проблема на българският туризъм. Дръжте ме в течение. Аз мисля да ходя пак някъде в Черна Гора, Македния или Сърбия на сръбска скара из Западните Балкани, че да не ме занимват с някви тъпотии преди изборите онея папагали от журналята.

Дончев:
– А да не забравим и после да се изфукаме как мерките ни са сработили и предстоят светли дни за българския турист на Черноморието.

FiN.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copy link